avanturistično kosilo z mesom

Z nedeljskim soncem obsijana, je naša hišna plantaža kar klicala po uporabi. Niti dvakrat nisem pomišljal, ko sem že vedel kaj bo za kosilo. Čeprav bi mi goveja juha, tenstan krompir z govedino iz juhe ter zelena solata popolnoma ustrezali, sem se počutil dovolj avanturistično za drugačno uporabo govedine. Domišljija me je ponesla v Mehiko, deželo fižola, muh in tequile. Jp, chilli con carne it is!

Hiter skok do trgovine, kjer sem nabavil nekaj sestavin, nato pa hitro domov, kajti želodček je že pošteno posegel v zaloge Smeško

Najprej sem zamesil testo za čapati. Mhm, točno. Kaj pa je to? To je najbolj simpl kruh, ki odlično prevzame vlogo stranskega igralca mojega bodočega kosila. Recept sem si sposodil tukaj, le da sem uporabil zgolj pirino moko. Še sam ne vem zakaj Smeško

01_moka          02_testo

Ko je bilo testo pripravljeno, sem ga postavil na hladno, pograbil mačeto in se pogumno pognal v džunglo za hišo. Paradižnik, paprika in doma vzgojeni čili so sestavine, ki te navdajo z zanosom in ponosom Smeško

03_papricna_suma            04_paradajzova_suma           05_chili

Na poti proti štedilniku sem pograbil še nekaj čebule, ki je bila čez nekaj trenutkov že pripravljena za uporabo. Samega postopka ne bom pisal, kajti nisem kuhar in ker preveč uporabljam najbolj pogosto mersko enoto v kuhinji – po odokalni metodi Smeško, ki kaže jezik No, zadevo lahko vsakdo pripravi na svoj način, in če ste že kdaj kuhali, potem veste, da najprej popražimo čebulo, nato pa dodajamo sestavine v lonec, dokler ni jed pripravljena. Kaj kdaj in koliko časa? Od oka Smeško z odprtimi usti, pa še filing za občutek je potrebno imet’.

06-cebu       07_carne

No, v bistvu sem najprej prepražil čebulo, nato ji dodal meso (carne), kasneje papriko, paradižnik in čili (chili), sol, poper, kajenski poper in še malo pustil, da se je kuhalo. Medtem sem pripravil še rdeči fižol in koruzo (oboje iz konzerve). Lahko bi dodal tudi druge začimbe in dodatke, a tokrat sem želel uporabiti samo to.

08_kuhanje     09_paradiznik    10_za_barvo

Ko se je vse skupaj še malo grelo na štedilniku, sem moral speči še čapati. Testo je imelo zadosti počivanja, zato sem ga razkosal na dele za lažje zaužitje. Na balkonu sem postavil začasni kamp, kjer po navadi pečem dobrote, ki mi dodobra zadimijo kuhinjo. Torej je logično, da te podvige izvajam na prostem, kjer imam več manevrskega prostora.

11_capatiji_se_pecejo_zunaj                12_capati

Za pečenje enega kruhka porabiš približno 3 minute, vmes pa se že lahko opajaš z vonjem iz lonca, ali pa pripraviš pogrinjke.

13_fotofinis

Brez slabe vesti, ker sem se izneveril nedeljski tradiciji, sem vse skupaj serviral ustrezne količine v ustreznem krožniku.

14_grande_finale

No, pa dober tek!