blagor nevednim

Berete kaj dnevne novice? Jih berete vsak dan? Večkrat dnevno? Jaz jih. Lahko (potihem) priznam, da sem rahlo zasvojen s tem, saj bi rad na vsak način zvedel kaj novega. Pa najbrž to ni zasvojenost ampak bolj potreba po nečem novem, da se imam potem kaj za pogovarjat. Ja, najbrž bo to. Najraje pa imam trače, saj je v njih še največ resnice, pa tudi če niso resnični, vem da so le trači in jih ni za jemati preveč resno. Po drugi strani pa imamo čedalje več portalov z novicami, ki jim čedalje težje zaupam, saj izgubljajo svojo kredibilnost. Pa pustimo svobodo tisku, naj se le piše in bere- Saj ni važno kaj. Blagor nevednim!

Vseeno pa predlagam en test. Izključite vse možne »proizvajalce« novic in tračev, poskusite se čim bolj izolirati. Ne poslušajte radia v avtomobilu, vtaknite CD-jko, MP3-je, morda kaseto ali pa kaj drugega, le novic ne poslušajte. Doma glejte le zanimive programe, ki nimajo novic. Na internetu ne klikajte raznih tistih strani, ki nas polnijo s sranjem. Tega je že tako ali tako preveč. Nehajte se družiti s sosedo, ki samo »flauza« in vas obira, ko vas ni zraven. Berite še kaj drugega kot »kaj se po svetu godi«, pa boste videli, da je na svetu še marsikaj bolj zanimivega in manj izkrivljenega. Blagor nevednim!

Poskusite to kuro vsaj za en teden, pa boste videli kako se boste počutili? Morda bolje, tako kot sem se sam, ko sem to izvajal. Da, za nekaj časa sem bil blažen. Pa me je žal potegnilo nazaj notri. In spet moram vse vedet, vse slišat, pa četudi se me ne tiče, če s tem ne bom nič pridobil. In potem se sekiram zaradi vsega tega. Kaj bo zdaj, ko je vlada padla? Kaj bo prinesla naslednja? Kaj se bo dogajalo drugo leto? A morda imam kakšno strašno bolezen? Sem morda že z eno nogo v norišnici, ali pa morda v grobu? Potem pa slabo spim in ko me naslednji dan nekaj vrže iz tira, to jezo sproščam na napačen način. Saj pravim, da svet ni samo ena slaba novica. Se bom popravil. Že delam na tem. Misli pozitivno, pa bo vse boljše. Blagor nevednim!