Dobrodelno – družina potrebuje pomoč

Nasilja ne maram, čeprav je v mojih zgodbah nenehno prisotno. A tisto je domišljija, realnost je drugačna. Vendar vsakodnevno poslušamo grozljive zgodbe o nasilju v družinah, za katere ni opravičil. O teh primerih po navadi ne želim pisati, ker se me preveč dotaknejo. Najprej samo grozodejstvo, ki se je zgodilo, nato pa vse verižne reakcije, ki sledijo. Vendar ne mislim s prstom kazati na kogarkoli …

Tokrat pa je drugače. Tisto ko začutiš, da moraš nekako pomagati. Če si tudi ti tega želiš, potem zapis preberi do konca, drugače lahko mirne duše odideš …

Prejšnji teden sem slišal tragično zgodbo dveletne Arine. Sklepam, da zgodbo vsi poznamo in verjamem, da se je tudi tebe dotaknila. Žal mi je, da se take stvari še vedno dogajajo. A časa se ne da zavrteti nazaj, torej je potrebno ubrati pot naprej.

Arine sicer ni več, ostali pa so njene tri sestre in njihov oče. Dijana je sestrici Arini napisala poslovilno pismo:

Draga moja Arina

Ko si se rodila sem mislila da sem se ponovno rodila, vesela sem bila tega da imam zravn sebe 3 prekrasne sestre katerim moram jaz biti vzor.

A na žalost, s teškim in polomljenim srcem, sem se morala od tebe posloviti v petek.
Nikoli in nikdar nisem imela tako bolečega srca, kot sem ga imela takrat, ko so mi sporočili, da te ni več med nami. Nisem se takoj zavedala, a 10min po tem me je pretreslo vse skupaj. Jokala sem in jokala, povsod sem slišala tvoj glas in kako me kličeš “DADI”.

Nisi znala govoriti, da bi mi rekla kaj se s tabo dogaja, nisi znala razložiti, nisi znala sebe zaščititi in se obraniti teh psihopatov. Nikoli ne bom razumela, da sem s tako osebo živela celo življenje in da je to ravno moja “mama” …

Tebe bom imela v najlepšem spominu z najlepšim nasmeškom in sladkim obrazom….Zdaj vse to ne morem gledati več v živo, saj so ostale samo še tvoje slike in video. Zelo žalostno sem, da si odšla in nas zapustila zelo prezgodaj, v takšnih mukah in bolečinah, ter trpljenju, v premajhen grob.

Bila si zelo nemočna. Vsa Slovenija in druge države te imajo radi, čeprav te niso poznali, ostala si v srcu vseh, v najlepšem spominu tudi tistim, ki te nikoli videli niso…

Odšla si na zelo boleč način in ta bolečina bo ostala v meni za vedno ! Vedi, da te imam rada in da te sestrice zelo pogrešajo. Ati te pogreša in bi te rad videl, ampak žal to ni mogoče, ostala si v srcih vseh! 

Naj ti bo lahka zemlja in naj te čuvajo angelčki, zdaj si brez bolečin, brez muk in trpljenja. Radi te imamo.

tvoje tri sestre in ati

K nastanku tega zapisa sta botrovali povabilo blogerskega kolega Marka Majkića in vera v človeštvo. Še vedno namreč verjamem, da lahko z medsebojno pomočjo premagamo še tako velike ovire.

Naj na hitro opišem razmere v družini:

Povedati moram, da družina Kardašević ni sama vprašala nikogar za pomoč zbiranja sredstev v obliki dobrodelnih akcij. To smo se vsi, ki s(m)o in/ali še bomo prispevali, odločili povsem sami. Tako njih sosedje na Jesenicah, kakor ostali po naši mali podalpski.

Kot za vsako dobrodelno akcijo tega bloga, sem tudi tokrat sam kontaktiral osebe, katerim je akcija namenjena (hvala Jernej in Meho), tokrat družino Kardašević. Po pogovoru z Dijano sem zaključil, da gre za dobre ljudi. In dobrim ljudem je treba pomagati, ko se jim zgodijo nepredvidene okoliščine.

Dejstvo je, da je oče družine Senad do leta nazaj skrbel za družino, vse do infarkta in predčasnega odhoda v invalidsko penzijo. Kot oče samohranilec trem še mladoletnim hčeram, od katerih je ena ravno tako hudo bolna in obiskuje center Soča na zdravljenjih, je očetovsko skrb izvajal tudi s statusom invalida, čeprav je lahko vsakomur, ki zmore enostavno seštevati, jasno, da to ni bilo niti približno več enostavno kot prej, ko je bilo polno zdravje in polna plača. (Don Marko M)

V akciji zbiranja sredstev za pomoč družini pa lahko sodeluješ tudi ti. Minimalni znesek ni določen, prispevaš pač kolikor lahko.

Podarjena sredstva lahko nakažeš neposredno na družinski  TRR :

DIJANA KARDAŠEVIĆ

(banka SKB) SI56 0318 6100 2906 725

Pomagaš pa lahko tudi tako, da ta zapis deliš z drugimi, če želiš. Hvala, ker pomagate.

Dijana_Kardasevic

P.S.: Komentarji za ta prispevek so onemogočeni. Hvala za razumevanje.