Homer

Skoraj nezavedno je postal moj heroj, pa čeprav v njegovih dejanjih nikdar ni bilo pretiranega junaštva. Pravzaprav je tako zelo povprečen, da ga niti ne bi takoj opazil. Nanj me je opozorila njegova rumena polt in po štirje prsti na vsaki roki.

Navkljub povprečnosti njegovo življenje ni dolgočasno. Ah, kje neki. Na trenutke je tako zalo razgibano, da bi mu vsakdo lahko zavidal. On je človek, ki zna pusto življenje narediti zabavno. Je večni party animal  in se pri tem ne pusti motiti. S svojim vedenjem velikokrat svojo družino pusti na cedilu, vendar prepozna svoje napake, jih obžaluje ter jih popravi.

Je tipičen moški. Misli, da je glavni. Ima sicer plehke cilje, a v življenju sega po zvezdah. Večino delovnega dne prespi, velikokrat zamudi v službo in ne mara svojega šefa. Njegove napake lahko naredijo veliko škode, pa vseeno vedno najde način, da reši situacijo preden vse dokončno uniči.

Med svoji prijatelji je priljubljen in hkrati nepriljubljen. Ljudje ga opravljajo za njegovim hrbtom in po navadi zasmehujejo. Ni ravno bistre sorte človek, a ga imam vseeno rad.

Marsikdo ga je že prepoznal, on je Homer Simpson.

Danes žalujem, saj sem izvedel, da je v nedeljo preminil soavtor moje najljubše risane serije The Simpsons, Sam Simon. Naj počiva v miru …