iz sveta slavnih

V naši mali deželici imamo ogromno talenta in ogromno slavnih. Skorajda vsakemu, ki si zada postati slaven, to uspe. Pa ne mislim pljuvati po naši estradi. Ne glede na to kako dobro jim gre, vsi morajo vložiti dosti truda, pa četudi samo v samopromocijo. In če se človek trudi, potem se lahko veseli uspehov, saj je s tem poplačana vsaka kapljica znoja. Verjamem, da se bo našel marsikdo, ki bo pomislil, da nekaterim pač ni treba nič dati, da samo jemljejo. Pa je res tako?

Tudi tisti, ki trenutno uživajo sadove svojega dela in se zdi, da vsak njihov izdelek takoj postane hit ali pa »in«, so morali presneto garati, da so prišli do tega trenutka.

Tem estradnikom pa zadnje čase malo prostora kradejo instant zvezde, ki so bolj in zgolj po naključju prišli do slave. Taki uživajo v številu klikov na raznih internetnih straneh. Zdi se mi, da je youtube še najbolj zaslužen za nekatere »estradnike«. Nekateri nas pozitivno presenetijo, nekaterim se smejimo, spet tretjih ne razumemo. Vsi ti imajo nekaj skupnega. Kaj pa lahko imajo skupnega najslabši in najbojši? To, da jih mi klikamo in jim pomagamo do tistega prostora na estradi.

No, pa morda sem že malo zašel. Ni to pravi prostor na estradi. To je navidezno zvezdništvo. S tem ni nič narobe, malo pa bi vseeno pograjal naše medije, ki potem take »navidezne estradnike« pretvorijo v slavne. Ne morejo biti kar vsi povprek slavni, pa četudi imajo preko 100.000 klikov. Ne smemo jih kar takoj tretirati kot zvezde. Če se ti nekaj slučajno posreči, to ni isto kot, če si delal na tem, da uspeš. In potem te instant zvezde potonejo, isti mediji pa se nato sprašujejo »Le kje neki so?«.

Ja kje neki le? Tam kjer so bili poprej, pred klikanjem. Če jih slučajno kdo vidi na kavi, pa se že lahko znajdejo na raznih portalih, kjer nato lahko beremo, da se nam morda obeta kakšen njihov nov izdelek. Uf, tračarije. Ampak je treba v njih uživat. Raje vidim, da berem trače in se potem kakšna stvar uresniči ali pa je celo res, kot da berem resne novice in se izkaže, da so to trači.

Naj zaključim prispevek s tem, da navežem »svet slavnih« na blogerje in bloganje. Nihče od slavnih blogerjev (tako domačih kot tujih) ni uspel in se obdržal samo zaradi enega odličnega bloga. Res je tudi, da so vsakršni blogi potrebni, da se potem lahko izlušči dobre. Veselo tipkanje še naprej. Morda pa tudi Ti in jaz kdaj pristaneva v rubriki »iz sveta slavnih«.