morda je vsega krivo morje?

Sprehajam se po tujem mestu. Lahen vetrc veje po ozkih uličicah. Korak odmeva v prazno. Čutim te ob sebi. Čutim tvojo prisotnost, ki si jo pustila ob zadnjem obisku. Vodiš me. Pojdiva sem, pojdiva tja. Sledim nevidni sili in opazim vse kar je vrednega opaziti. Ogledujem si mesto skozi tvoje oči in ga doživljam preko tebe.

»Daj, storiva kaj drugačnega, ne pa da sva vedno zgolj vljudna in zadržana,« me podražiš.

Všeč so mi tvoje besede.

»Kaj pa?« vprašam.

»Sleciva se.«

Brez besed ubogam.

»Kaj pa sedaj?« me spet zanima.

»Prepusti se domišljiji,« se zasmejiš in mi pobegneš. Tečem za teboj kakor nor, ti pa se skrivaš in ubiraš nenavadne bližnjice po katerih ne morem vedno slediti. In potem te le ulovim. Želim si poljuba, vendar se izmotaš iz mojega prijema ter spet pobegneš. Všeč mi je tvoja nedostopnost. Hard to get? Dva se lahko igrata to igro! Znova te ujamem. Tokrat te ne bom izpustil.

»Me boš poljubil?«

»Ne.«

»Zakaj pa ne?«

»Zato.«

»Daj, poljubi me!«

»Ne!«

»Zakaj?!«

»Zato!«

Ja, to je igra za dva.

Uličnemu slikarju ukradem barve in te celo premažem. Objamem te, a še vedno ne poljubim. Stečeva po ozkih ulicah, kjer se brezglavo zaletavava v naključne turiste istega kardela, ki se brezbrižno pomikajo po ustaljenih koridorjih do skupne točke, do prostora ki služi natovarjanju žive drobnice, da jih odpelje stran od mukotrpne vročine razbeljenega kamna do njihovih klimatiziranih konzerv na vsaj štirih kolesih.

Pritečeva do morja in se zapodiva vanj. Hrbtno lebdiva, ko slana voda izmiva dokaze najine norčavosti. Rdeča se pomeša z modro, rumena z zeleno, vijolična s črno in oranžna z belo. Okoli naju sklenejo krog ter zaplešejo še zadnji ples, preden se razredčijo in spojijo z brezbarvno tekočino.

Pustiva valovom, da naju naplavijo na prodnato obalo in se tam končno predava strastem.  V tem trenutku obstajava samo midva.

»Želimo biti večno tvoja,« zašepetaš.

Zaprem oči … vizualiziram … želim, da si moja … želim te … in ti … posrkaš mojo moško tekočino, se napojiš in zavzameš človeško obliko. Muzino utelešenje. Končno te lahko zares poljubim.