ne tako sladka lizika

Včerajšnje obvestilo, da si lahko prenesem novo verzijo OS android (ne, ne bi bilo boljše, da šaltam na japko), me je presenetilo. Z novim telefonom imam končno to možnost, da sistem posodabljam in napolitanko (KitKat) sem z veseljem nadgradil v liziko (Lollipop). Z besedami TV lika, katerega imena se v tem trenutku ne spomnim, vatamistejkatumejka!

Nov sistem je počasen. Ja, to bi lahko nekaj ur prej prebral na spletu, ne pa da sem navalil kot majmun na banane. Hja, kar je je, zdaj pač ne grem več nazaj! No, počasnost je čez noč izginila, pozna se le počasno fadanje aplikacij. Seveda sem ga danes malo bolj spoznal. Nekaj stvari so premaknili, kakšno izboljšali, kakšno dodali, a na splošno mi izgled lizike ni všeč. Ampak sej veste, človk se navad, žvau pa crkne!

In kaj mi še ni všeč?

Na začetku dneva po navadi potrebujem budilko. Le to sem, davnega leta 2001, zamenjal s tisto na mobilnem telefonu. To, da imam dremež, je najboljše pri vsem! In če sem v napolitanki imel na voljo levo polovico ekrana, imam sedaj samo polovico zgornje vrstice. Ja, to je bil kar šok. Telefon se dere, ti pa gledaš vanj s priprtimi očmi in ti sploh ni jasno kaj se dogaja. Klinc pa dremež. Dokler sem ga našel, sem bil že popolnoma buden. No go, lizika!

Belo ozadje! A se hecate? Kot bi gledal ikonce v wordu. Sej ne rečem, da ni bolj pregledno, a estetsko? Zame ne!

Nova aplikacija google fit. Hja, a naj to sploh komentiram? Pa bom. Ne samo, da bi stric gulg rad vedel kaj iščem, kaj pišem, komu pošiljam,…, zdaj bi rad poznal še delikatne podatke. Jebela cesta, kadar sneži, tukaj bom potegnil črto. Tega zadovoljstva jim pač ne dam! Hej, to tako je, če uporabljaš guglov mobilnik.

Ni mi všeč tudi to, da lahko pri zaklenjenem ekranu uporabljam skoraj polovico funkcij, tudi klicanje. No go, lizika. A poznaš vse tiste klice iz žepa? Ja, tudi meni se že dolgo niso pripetili, a imam občutek, da bodo pogostejši. Že vnaprej se vsem opravičujem, tako za klice, kot maile. Ja, za maile, ne za sms-je, kajti do teh je sedaj še težje priti!

Takole, tole je na prvo žogo, vse ostalo še sledi. Morda jutri napišem tudi, kaj mi je pri liziki všeč, …

Kakšna je pa tvoja izkušnja?