štiriperesna deteljica

Za štiriperesno deteljico je bilo vedno rečeno, da prinaša srečo. Zato sem, kot otrok, med domačo deteljo vedno iskal le tisto posebno, s štirimi peresi. Včasih sem bil celo tako navihan, da sem iz dveh sestavil eno. Upal sem, da mi bo tudi sestavljena štiriperesna deteljica prinesla srečo. A neke posebne sreče nikdar ni bilo. Potem sem za nekaj časa iskanje take sreče obesil na klin.

Ko mi je cela zadeva že skoraj ušla iz spomina, in sem nanjo že pozabil, sem jo našel. Stopal sem po travniku, in ko sem pogledal navzdol, sem jo takoj zagledal. Nisem mogel verjeti, da jo je tako enostavno najti. Najbrž je res kar govorijo, da stvari pridejo k nam same od sebe, brez posebnega iskanja. Bil sem vesel, a posebne sreče zopet ni bilo. Ali pa tega nisem zaznal? Tako sem spet vse skupaj odmislil in si rekel, da tega ne bom več počel.

In pred dnevi, ko sem sedel na klopci med otroškimi igrali, sem spet ugledal majhno polje deteljice. Nevede sem z očmi iskal tista štiri peresa, ki bi mi prinesla srečo. Nisem je našel. Zravnal sem se in se potihem vprašal, ali bi mi tokrat res prinesla srečo? Zavedel sem se, da je tisti trenutek sploh ne potrebujem, saj je bilo vse super. Občutek sem imel, da je moje življenje uravnoteženo. Bil sem srečen, pa čeprav nisem našel štiriperesne deteljice. Seveda sem pomislil kako sem prišel do tega? Čisto preprosto – želel sem si biti srečen, in želja se mi je uresničila. Yes, it’s that simple!

Priznam, to je super občutek, katerega ne želim izgubiti. Potem na vse gledaš drugače, bolj pozitvino. Stvari niso več tako sive ali črne. V pozitivnem smislu postaneš bolj drzen in nič te ne vrže iz tira. Predlagam, da to poskusite tudi sami. Rezultati so lahko hitri in presenetljivi 🙂

Pa lep dan Vam želim!