zadnji dan na Schengenfestu 2014

Nedelja. Budilka zvoni ob 5:00! V stanju šoka nastavim na dremež in se obrnem. Isti postopek ponovim še dvakrat, preden ugotovim, da tako ali tako ne morem več spat. Dvignem se in prestavim na kavč. Zaprtih oči strmim proti televizorju in razmišljam kaj vse moram opraviti. Nič. Misli so popolnoma zbegane. Zdi se kot, da je napaka v biosu. Nagonsko pograbim daljinca in dokler se slika segreva se spomnim – Schengenfest in HIM.

vstopnica

Že dolgo sem pripravljal zagon svoje strani, in ko sem vedel, da se bom udeležil festivala v Beli krajini, sem se odločil, da je to trenutek, ki jo bo zares zagnal. Na hitro sem pomislil kaj vse še moram pripraviti, da bo projekt uspešno zagnan. Napolniti sem moral fotkič, da bi ga lahko prvič bolj pošteno uporabil – rezultati malo nižje. Kot bi mignil sem si ustvaril še račun na instagramu, da je bilo »poročanje s terena« uspešno. Na roko mi je šlo tudi to, da je bilo omrežje dosegljivo v vseh svojih zmogljivostih 🙂 Pa dovolj o tem, gremo na dogodek…

Bil je že skrajni čas, da se spet spravim med ljudi in odklopim vse svoje misli ter se prepustim glasbi. Odločen, da tudi vreme ne sme pokvariti tega dogodka, sem se, za vsak slučaj, opremil z rezervno opremo. Pravilna odločitev, saj je dež spral vso vročino in v dolini Kolpe ni bilo preveč toplo.

Skoraj klavrno sem se potikal po prizorišču. Priznam, ne maram preveč riti po blatu, a kar sem mora, ni težko 🙂

nedeljsko prizorišče na Shengenfestu

Prva stvar, ki je sledila, je bila pivo. Sicer so točili zgolj 0.4 l, a ker sem vozil, me to niti ni preveč ganilo.

pivo

Potem se je začelo. Segrevali so nas Zebra Dots.

Zebra Dots

Nadaljevali Muff, ki so me pozitivno presenetili. Hja, razen tistega jingla iz komercialne TV, in dueta Senidah z Zlatkom, njihove glasbe niti ne poznam, zato tudi tolikšno presenečenje.

Muff

Muff

Bila je že trda noč, ko so na oder prišli Morcheeba. Nisem fan, niti nimam nič proti njim, a še enkrat jih ne bi šel poslušat. Tako ali tako sem šel na Shengenfest bolj zaradi HIM, vse ostalo je pač prišlo z vstopnico.

Morcheeba

Nekako smo se prebili tudi skozi britanski nastop, ko se je vse začelo pripravljati za finske His Infernal Majesty.  Čeprav sem njihovo glasbo poslušal kakšnih petnajst let nazaj, mi je bil koncert všeč. In ja, njih bi šel še kdaj poslušat.

stage for HIM HIM HIM Ville Valo HIM Ville Valo

Po njihovem koncertu se nastopi še niso končali, a sem jih moral preskočiti. Pa kdaj drugič.